Εκπαιδευση Αποτελεσματικου Γονεα

Εκπαιδευση Αποτελεσματικου Γονεα

Ένα σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εξελίξουν αλλά και να κάνουν ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη τη σχέση τους με τα παιδιά.

“Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) δεν υπόσχεται παραμυθένια πρωινά και ζωή βγαλμένη από την τηλεόραση. Δεν επιβάλει, ούτε καθοδηγεί. Σέβεται την προσωπικότητα κάθε οικογένειας και παρέχει εφόδια για αρμονική και αγαπημένη συμβίωση. Είναι μια σειρά μαθημάτων που σε πρώτο επίπεδο ξεχωρίζει τις ανάγκες των μελών μια οικογένειας, εντοπίζει την πηγή των μικρών καθημερινών προβλημάτων και δίνει στον γονέα μια εργαλειοθήκη με χρήσιμα εργαλεία. Κάθε φορά, λοιπόν, που μια έκρηξη είναι έτοιμη να ξεσπάσει ανασύρει το κατάλληλο εργαλείο, διορθώνει τη βλάβη και αποφεύγει καταστάσεις που τον γεμίζουν αρνητικά συναισθήματα.  Συμβάλει στην πρακτική επίλυση όλων αυτών που λόγω άγχους, κούρασης και κακών χειρισμών εμποδίζει τους γονείς να απολαύσουν την καθημερινότητάς τους με τα παιδιά τους.

Σε δεύτερο επίπεδο, κι αυτό είναι και το  πιο σημαντικό, διδάσκει τον τρόπο να αφουγκράζεσαι, να αισθάνεσαι και να νιώθεις τις ανάγκες των παιδιών σου. Να τα «ακούς με την καρδιά» σου, με ενσυναίσθηση και καλοσύνη, και να ανακαλύπτεις τα πραγματικά συναισθήματά τους τα οποία είναι πολύ πιθανό να σε ξαφνιάσουν. Αυτό προϋποθέτει υπομονή κι εξάσκηση αλλά το αποτέλεσμα είναι μια σχέση ουσίας, άρρηκτα δεμένη με αλληλοκατανόηση και σεβασμό. Αυτό είναι και το πιο μαγικό εργαλείο που σου δίνει η ΕΑΓ και αποτελεί τη βάση για να χτίσεις  μια καθημερινότητα (που τελικά γίνεται ολόκληρη ζωή) με αγάπη!!! Και η αγάπη τονίζεται γιατί πολλές φορές, αν και θεωρείται αυτονόητη, την παραμελούμε … Η αγάπη, για ν’ ανθίσει και να μεγαλώσει σωστά,  χρειάζεται ότι ακριβώς κι εμείς αλλά και τα παιδιά:  φροντίδα, όρια, σεβασμό, ασφάλεια, καλοσύνη και στο τέλος της ημέρας μια αγκαλιά ευγνωμοσύνης επειδή υπάρχει. Απλά και μόνο επειδή είναι εκεί.

Η Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) δημιουργήθηκε από τον Dr Gordon και διδάσκεται με επιτυχία σε πάνω από 43 χώρες. Στην Ελλάδα, διδάσκεται από τον σύμβουλο Patrick Ακριβό που είναι εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος από την Gordon Training International.”

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μας από την Τετάρτη 8 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη 09.00-12.00 το πρωί, για 12 περίπου συναντήσεις. Για κρατήσεις θέσεων και περεταίρω πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.